Megjelent a CK 37. száma

Ha csak egy magazinnal vonulsz fedett helyre a nyári zivatarok elől, akkor ez legyen az – fogalmazhatnánk bulvárosan és miért ne tennénk? Hogy miért gondoljuk ezt jó döntésnek? Többek között azért, mert első kézből ismerheted meg az idén nagykorúvá váló berlini Hanfparade történetét és még egy interjút is olvashatsz az egyik szervezővel, Németország talán leghangosabb kannabisz aktivistájával.

A szomszéd kertje pedig mindig zöldebb: miközben nálunk lassan felszámolják a demokráciát, addig Ausztriában rövidesen megnyílhat az első Cannabis Social Club. Azt viszont már megtanulhattuk a történelemből, hogy pusztán a törvényekkel nem változtathatók meg a droghasználati trendek: ameddig a föld kerek, addig lesznek szmókerek! Ők pedig idővel felnőnek, gyerekeket vállalnak, némelyikük félretolja a gandzsát, míg mások változatlan lelkesedéssel tömködik a pipájukba. Megvizsgáltuk, miket érdemes szem előtt tartania a szmóker szülőknek és megosztjuk számos apuka és anyuka tapasztalatát a fűszívás és a gyereknevelés összehangolása terén. Az idők és az orvosok szava azt mondatja velünk – felelősségteljes szerkesztőkkel – hogy ha szülő vagy, ha nem, igyekezz mentesíteni a tüdőd a füsttől, hogy megelőzd e nemes páros szervre leselkedő veszélyeket. Vonatkozó írásunk téged is megpróbál a vaporizerek oldalára állítani. A másik lehetőség a kannabisz ételben fogyasztása, ami azonban egy elmért dózissal meglepheti a naiv fogyasztót, ezért kaptok néhány tippet, hogy mit kezdjetek magatokkal és egymással túlsütizve. Mit hagytunk ki? Lássuk csak: fajták, zenék, könyvek, fesztiválok, kendertea… ja, meg Jamaica legalizál! Szóval, ha egy magazint veszel augusztusban, akkor a CK legyen az!

 

 


Ízelítő a CK Magazin 37. (2014. augusztusi) számából:

VÉGE A KÉPMUTATÁSNAK
Győzött a reggae: Jamaica is legalizál

A többségünk által reggaetől lüktető fűparadicsomként elképzelt karib-tengeri sziget drogtörvényei a valóságban nem sokban különböznek a régió többi államától. A turisták ettől függetlenül oly rendületlenül vesznek részt az illegális gandzsatúrákon, hogy végre a főváros, Kingston polgármesterének fejében is felmerült a legalizáció gondolata.

 

 

 

SZMÓKER SZÜLŐK
Veszély vagy esély a gyerek számára?

Világszerte elhalványulóban a füvezés tabu jellege, egyre több helyen a törvény is engedélyezi a felnőttek kannabiszhasználatát, így láthatóvá válik az a szülői csoport is, amely alkalmanként vagy rendszeresen maga is marihuánát fogyaszt. A legfőbb kérdés esetükben, hogy okozhat-e bármi ártalmat a füvezésük a gyermekeikre nézve, illetve hogy miként egyeztetik össze a szülői szerepkört és a kannabisz gyógyászati vagy rekreációs használatát.

 

HANFPARADE, BERLIN
Nagykorú lett a német kenderfesztivál

Idén a 18. Hanfparadén vehetnek részt, akik augusztus elején látogatnak Berlinbe. Az 1997-ben rendezett első demonstráción ötvenezren vonultak az utcára.  Sok minden történt azóta – lássuk kicsit bővebben, hogy mi is.

 VAPORIZÁLJ, HAVER!
Óvd a tüdődet és a pénztárcádat!

Aki követi az aktuális kannabiszdivatot és kannabiszfogyasztási trendeket – mert hogy ilyen is van ám a hanyatló Nyugaton –, az saját szemével is meggyőződhet arról, hogy a vaporizátorok nemcsak hazájukban, a dohányzásellenes propagandát a legnagyobb hatékonysággal terjesztő USA-ban, hanem Európában is egyre népszerűbbek. Lassan évtizedes amerikai szárnyalásuk Európában is elkezdődött, sőt még csak most teljesedik ki igazán.

 

 

KERTÉSZEK VIRÁGKORA
Kannabiszklubok nemsokára Ausztriában is?

Willi Wallner 55 éves, kannabisszal kezelt páciens Salzburg környékén él, és igencsak elégedetlen az aktuális helyzettel Ausztriában, legalábbis ami a kannabisz használatának szabályozását illeti. Ezért aztán szövetkezett néhány hasonló gondolkodású polgártársával, és Salzburgban megalakították Ausztria első Cannabis Social Clubját (CSC).

 


Üdvözlettel a Cannabis Kultusz szerkesztősége

www.ckmagazin.info

Hozzászólások

Új hozzászólás