Rendőrattak a GMM-en

Szerző: CK

A magyar rendőrség ismét bizonyította, hogy nemcsak tehetetlen, de a jogsértéstől sem riad vissza, ha politikai érdekeket kell kiszolgálnia. Legalábbis ami a rendőri vezetőket illeti, hiszen azt senki sem gondolja, hogy a helyszínen szolgálatot teljesítők egyszer csak úgy döntöttek, hogy épp itt az ideje mindenkit igazoltatni.

A BRFK reméljük, hamarosan válaszol írásban feltett kérdéseinkre, melyeket a helyszínen hangoztatott „általános igazoltatással”, a személyes adatok rögzítésével, továbbá a gyanúsítás nélküli ruházat, illetve csomag átvizsgálásokkal kapcsolatban tettünk fel. (A Magyar Helsinki Bizottság állásfoglalása szerint az általános igazoltatás „azon túl, hogy nem értelmezhető, nincs is összhangban a Rendőrségi tv. vonatkozó szabályaival, amelyek értelmében az igazoltatásnak mindig kell legyen konkrét oka.”) Arról nem is beszélve, hogy ha megkérdezem a velem szemben intézkedő rendőrt, hogy mi alapján és mivel gyanúsít, kötelessége azt megmondani.

Ezt ugyan nem, de egyikük végül elmondta, hogy tudomása szerint az esti híradóban elhangzott, hogy a rendőrség a helyszínen van, de nem csinál semmit. Ezek után kaptak parancsot az intézkedésre. Ami sajnos, ismerve a hazai viszonyokat, igencsak életszerűen hangzik.

Az intézkedés alá vont fiataloknak végül csak töredéke ellen indult eljárás, aminek következménye vádemelés helyett ezúttal is nyilván elterelés lesz. Így megint olyanok kerülnek az ellátórendszerbe, akiknek semmi keresni valójuk ott! Mivel problémamentes fogyasztók! Tessék már felfogni, hogy létezik ilyen, és békén hagyni őket!

Hozzászólások

Új hozzászólás
Marihuana - 2010-05-12 - 11:37:18

tiltakozás.......

Ez már tényleg hihetetlen ami itt folyik ebben az országban,nem tudják békén hagyni az embereket, ha a jelen hatalmonlévők csettintenek egyet a rendvédelmi erőknek,persze ha a rendőrök nem csinálnák azt amit mondanak bajba kerülnének, mert ez olyan dolog hogy ha valaki a katonaságnál van és parancsot kap valamire és nem teszi ,háborús helyzetben azonnal halálraítélik, ha pedig nics háború akkor pedig irány a hadbíróság parancsmegtagadás vádjával.De itt a rendőröknél nem lenne ijesmi, mert ezek nem katonák, itt valami más következne.Szóval hogy zárjam soraim egyszer talán majd nem büntetnek meg senki azért ami a másiknak nincs az ínyére, és majd legális lessz a marihuána is valamikor, szóval ennek az országnak vagy ennek a világnak ,kinek hogyan tetszik egyszer majdcsak meg kell változnia.

Szanka - 2010-05-12 - 22:23:30

Csak egy vélemény

Igazából nem értem azokat az embereket akik kiadták a parancsot az intézkedésre.
Mi az ok? Hogy emberek kellemesen töltik az idejüket,vagy hogy jól érzik magukat vagy hogy egy jó dologért küzdenek? Jó ez nem legális dolog de szerintem bebizonyítottuk ezen a tüntetésen is hogy sokkal civilizáltban viselkedünk mid azok akik alkoholt fogyasztanak. Az legális,holott már nem egy ember halt bele nem egyszer kellet rendőröket riasztani alkohol mámortól eltorzult vandálkodó emberekhez.... míg a cannabis fogyasztásról több száz éves feljegyzések vannak és soha nem jegyeztek fel halálesetet és igazából még soha nem láttam betépett embereket vandálkodni vagy bármi hasonló dolgot csinálni. Biztos van kivétel de mivel a legtöbb nyugtató hatással van az emberre nem igazán hiszem hogy bárkinek is az a lazítás hogy tör zúz stb...
Ebből látszik hogy országunk vezetése beszűkült látókörű emberek kezébe van és vagy félnek az új dolgoktól vagy csak szimplán baszogatás gyanánt nem legalizálják..
Azzal egyetértek hogy nem minden drogot kell legalizálni de a cannabis szerintem sokkal kevésbé drog mind gyógyszer...

sensor - 2010-06-05 - 21:43:30

ennyiaegész :)

ennyiaegész :)